MYSLIVECKÉ SPOLKY

Kde: PARKOVIŠTĚ CREAM

Kdy: Čas bude doplněn

Šlapání hroznů

Tradiční způsob zpracovávání hroznů šlapáním ladnou ženskou nožkou. Jde o obnovenou tradici získávání vinného moštu za působení tlaku lidského potenciálu bez použití techniky. Šťáva je lahodným mokem s přírodní cukernatostí.

Krouhání a šlapání zelí

Tradiční způsob zpracovávání hlávkového zelí za pomocí historických dřevěných struhadel, kterými silné paže a ruce nakrouhají stovky hlávek zelí. Nakrouhané zelí je poté promícháno s patřičnými ingrediencemi. Pak opět přichází úkol pro čisté bosé nohy mladých dívek, které musí během několika desítek minut ušlapat zelí tak, aby se za několik měsíců stalo osvědčenou pochoutkou. Uležené kysané zelí je plné vitamínů a nejvíce ho oceníme například jako přílohu k zabíjačce či uzenému.

Stloukání másla

Stloukání másla starobylou technikou v dřevěných nebo kovových máslenkách se stalo oblíbeným doplňkem řady tradičních gastronomických aktivit. Tzv. máslového klání se mohou účastnit tři tříčlenné skupiny. Hlavním úkolem je co nejrychleji utlouct máslo z domácí smetany. Při soutěži není rozhodující síla soutěžících, ale hlavně správná technika stloukání. Porotci z řad diváků dohlíží na dodržování pravidel stloukání, hodnotí čas, váhu a kvalitu stlučeného lahodného másla, které veřejnost vzápětí ochutnává.

Pořadatel:

Partneři:

Partnerská města:

partner
partner
partner
partner

Webdesign by REKLAMNÍ INŽENÝŘI